Vaardigheidstraining Marketing & Communicatie

Zet je boerderij in de schijnwerpers.

Ga je aan de slag met een nieuwe tak of verdienmodel, dan wil je deze natuurlijk ook succesvol in de markt zetten. Maar hoe doe je dat? Als boer is marketing en communicatie misschien niet je tweede natuur, maar daar schiet De Boeren Academie je te hulp! In deze vaardigheidstrainingen leren we je om ermee aan de slag te kunnen en jouw boerenbedrijf  beter zichtbaar te maken. Lees meer over deze trainingen of bekijk direct de mogelijkheden. 

Bekijk opties Vanaf 75 euro.

 

Introductie

Trainingen Marketing & Communicatie!

Direct aankopen

Als boer steek je graag de handen uit de mouwen, en marketing en communicatie staat daarom misschien niet bovenaan je prioriteitenlijst. Maar als je je bedrijf niet zichtbaar maakt, laat je klanten én kansen liggen. Hoe ver je hierin wilt gaan, dat bepaal je helemaal zelf. Natuurlijk is jouw aanpak ook deels afhankelijk van jouw type bedrijf, in hoeverre bedien je klanten rechtstreeks?

Met de eerste vaardigheidstraining Marketing & Communicatie (‘Basis’) leren we je de basis uitgangspunten én verken je de kneepjes van het sociale media-vak, zodat je snel zelf aan de slag kunt. Wil je het al wat uitgebreider aanpakken, dan kun je de tweede vaardigheidstraining (‘Je plan maken’) volgen. Hierin leer je hoe je een eigen marketing- en communicatieplan opstelt én uitvoert. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met de specialisten van communicatiebureau Imagro.

Onderwerpen

Wat zit er
in de twee trainingen?

De vaardigheidstrainingen bestaan uit verschillende leerblokken. Je kunt de leerblokken ook los volgen.

Vaardigheidstraining Basis: Aan de slag met marketing & communicatie
 • Leerblok 1
  Hoe verkoop je jouw product met behulp van goede Marketing & Communicatie?
 • Leerblok 2
  De basisprincipes van marketing
 • Leerblok 3
  De basisprincipes van communicatie
 • Leerblok 4
  Sociale media inzetten: hoe kun je sociale media succesvol gebruiken?
Vaardigheidstraining Je plan maken: Jouw marketing & communicatieplan in 1 dag
 • Leerblok 1
  Je marketingplan opstellen
 • Leerblok 2
  Je communicatieplan opstellen
 • Leerblok 3
  Van plan naar uitvoering: je marketing en communicatie in de praktijk brengen
 • Leerblok 4
  Het meten van je marketing- en communicatie-inspanningen en kunnen bijsturen
 
Jouw gids in deze trainingen: Paul Houtepen

Wat leer je?

Na de training weet je…

Basis

 • wat marketing is, en welke eerste stappen je kunt zetten om je doelgroep te bepalen, je merk te ontwikkelen en deze aan te bieden via de marketingmix
 • wat communicatie is, welke vormen potentieel geschikt zijn voor jouw boerenbedrijf en welke communicatiemiddelen je kunt inzetten
 • welke social media kanalen er zijn, hoe je deze kunt gebruiken en welke passen bij jouw boerenbedrijf

Je plan maken

 • hoe je je eigen marketing- en communicatieplan ontwikkelt voor jouw bedrijf
 • hoe je dit marketing- en communicatieplan naar resultaat brengt: je kunt het in praktijk uitvoeren en hebt hiervoor praktische tips en voorbeelden geleerd
 • dat marketing en communicatie regelmatig aandacht vergt. Je weet hoe je jouw inspanningen kunt meten en hoe je deze kunt bijsturen

Trailer

Training experts

De training is ontwikkeld in samenwerking met de beste marketing & communicatie-experts, ontmoet ze hieronder.

Paul Houtepen

Ontmoet de marketing & communicatie-expert van deze opleiding: Paul Houtepen.

Paul is senior adviseur food bij Imagro, waar hij boeren en organisaties adviseert over de juiste marketing & communicatiekoers. Paul was commercieel directeur bij marktonderzoeksbureau IRI Nederland, salesmanager bij activatiebureau Boost en werkte 17 jaar bij Friesland Campina in diverse managementfuncties. Zelf geeft hij aan vooral goed te zijn in product- en merkontwikkeling, storytelling en promotie. En daar heb jij profijt van in deze training!

Bart Kraaijvanger

Maak kennis met de marketing & communicatie-expert van deze opleiding: Bart Kraaijvanger.

Van oorsprong is Bart bedrijfskundige en marketeer, met een achtergrond in de foodretail (o.a. Dirk v/d Broek, Dekamarkt en Udea/EkoPlaza) en als ondernemer. Langzaam maar zeker meer opgeschoven richting de agrarische sector adviseert hij nu boeren en agrarische stakeholders bij het naar de markt brengen van hun product of dienst. In deze trainingen leer je van zijn ervaring met de keten en het succesvol vermarkten van producten en diensten.

De training is ontwikkeld in samenwerking met de beste marketing & communicatie-experts, ontmoet ze hieronder.

Onderdelen opleiding

Waartoe krijg je toegang?

Leerblokken

Na aanschaf ontvang je toegang tot het lesportaal. Hier staan de leerblokken van jouw keuze klaar, zodat je kunt leren wanneer en waar jij wilt.

Coaching

De vaardigheidstrainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met ervaren experts. Zij staan tijdens de opleiding voor je klaar om je verder te helpen met vragen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Online- en offline community

Leren doe je niet alleen. Door deel te nemen aan de opleiding ontmoet je andere deelnemers: collega-boeren die ook aan de slag willen of zijn met hun zichtbaarheid. Zo verbreed je via deze training je netwerk én je kennis.

 
Ontwikkeld in 2023

Trainingen aanschaffen

 

Stel jouw training samen.

Heb je interesse in één van de vaardigheidstrainingen of kies je ze allebei? Jij bepaalt wat bij jouw situatie past: voeg het onderdeel simpelweg toe aan je winkelmandje. Hieronder leggen we de diverse opties uit. Na de betaling ontvang je een e-mail met de toegangscode, waarna je direct kunt starten. Meld je vandaag nog aan en ontdek hoe jij je boerderij in de schijnwerpers zet.

Maak hier je keuze
Wat heb ik nodig voor de vaardigheidstraining?

Een goede motivatie, een scherm en internetverbinding. Je volgt de opleiding in je eigen omgeving, waar en wanneer je maar wilt. Het lesportaal is zeer eenvoudig en spreekt voor zich!

Hoe krijg ik toegang?

Maak je keuze voor een training, leerblok of abonnement via deze website. Nadat je betaald hebt (via iDeal/Bancontact, overboeking of creditcard) krijg je een e-mail met een toegangscode en link naar de leeromgeving. Na het inloggen staat jouw gekozen onderdeel voor je klaar. 

Hoe lang duurt de vaardigheidstraining en wanneer kan ik beginnen?

Je kunt direct beginnen na ontvangst van je inloggegevens. Op de website staat bij de onderdelen aangegeven voor welke periode je toegang krijgt. Je kunt zelf bepalen hoelang je over een training doet en natuurlijk hangt dit ook van je eigen tempo af. Ter indicatie: een vaardigheidstraining zou je in een paar avonden moeten kunnen volgen. De training zelf is onderverdeeld in leerblokken.

Meer weten? Check onze FAQ.

Na de Marketing & Communicatie vaardigheidstrainingen weet je beter hoe je jouw boerderij op een effectieve manier in de markt positioneert. En dat zie je terug in je omzet.

Aanbevelingen

Wat zeggen andere deelnemers?

Oogst de toekomst

Aan de slag met je zichtbaarheid?

Meld je aan Andere opleidingen

Blijf je
 up-to-date?

Als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, opleidingen en activiteiten van De Boeren Academie? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!